Protestatarii pichetează sediul televiziunii naţionale. Se scandează „Demisia”,”Ora opoziţiei”// VIDEO

Protestatarii din fața Parlamentului au mers la sediul televiziuni naționale pentru „a-i reaminti conducerii acesteia că televiziunea este o instituţie publică, plătită din banii cetățenilor, care nu trebuie să aservească intereselor unor politicieni”.

Protestatarii scandează :” Ora opoziţiei”, „Demisia”, „Nu minţiţi poporul cu televizorul”, „Emisia în direct”.

Președintele PAS, Maia Sandu a acuzat conducerea postului public că obstrucționează accesul opoziției extraparlamentare la televiziunea naţională. “Televiziunea naţională este singura care poate salva populaţia de dezinformare şi manipulare. Să ne daţi timp de antenă”, a menţionat Maia Sandu.

Directorul ”Moldova 1” Ecaterina Stratan a respins acuzațiile Maiei Sandu, declarând că opoziția este reflectată în buletinele de ştiri. De asemenea, ea a spus că solicitările protestatarilor vor fi examinate de Consiliul de administrație al companiei.

Preşedintele Platformei DA Andrei Năstase a cerut acces imediat la emisie directă. “Avem nevoie să comunicăm cu oamenii. Minciuna trebuie contracarată cu adevărul. Vrem să spunem oamenilor adevărul”, a spus Năstase.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.