/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Candu, despre salariile mizere din grădinițe: „Știți foarte bine că s-au luat decizii în privința majorării”

missing
16 septembrie 2017, ora 18:53

Ala Revenco, reprezentanta asociației Părinții Solidari l-a întrebat pe președintele Parlamentului cum e posibil ca statul, guvernul să achite angajaților săi un salariu care reprezintă doar jumătate din coșul minim de consum, întrebându-se ce fac acești oameni jumătate de lună, dacă salariul nu le asigură nici consumul minim.

Andrian Candu, președintele Parlamentului, a spus că de curând atât la nivel de municipalitate, cât și la nivel de guvern s-a aprobat o mărire a salariului. Când i s-a reproșat că este o mărire de doar 100 de lei, acesta a spus „E un pas, mâine poimâine încă o sută ți tot așa”.

Ala Revenco a solicitat ca instituțiile statului să rezolve această situație de criză și să le garanteze angajaților la stat un salariu minim din sectorul real al economiei, care este mai mare decât din cel bugetar.

Totodată, acesta a promis că va ridica din nou întrebarea la nivel de guvern și parlament și poate în noul an vor fi aprobate noi salarii.

TV8 amintește că din cauza salariului minim tot mai mulți angajați din grădinițe își părăsesc postul de muncă,iar acestea se închid. Pentru a rezolva situația părinți au lansat și o petiție online prin care doresc să responsabilizeze instituțiile statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram