/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Transferurile bănești, o sursă importantă de venit pentru satele din Moldova

missing
16 septembrie 2017, ora 15:23

Veniturile populaţiei din mediul urban au fost în medie cu 651,1 lei mai mari comparativ cu veniturile populaţiei din mediul rural. În orașe salariul reprezintă 55% din total venituri, pe când în sate salariile, chiar de sunt cea mai importantă sursă de venit, reprezintă 31,1%.

O importantă sursă de venit pentru sate sunt transferurile bănești, ponderea acestora în venituri fiind de 23,3% faţă de 12,2% în cazul populaţiei din mediul urban.

O altă caracteristică pentru populaţia rurală este o pondere mai mare şi a prestaţiilor sociale, contribuţia acestora fiind de 24,3%, comparativ cu 19,7% în mediul urban.

Biroul Naţional de Statistică informează, că în trimestrul II 2017 veniturile disponibile ale populaţiei au constituit în medie pe o persoană pe lună 2227,6 lei, fiind în creştere cu 9,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram