În octombrie, ONU va examina cererea privind retragerea trupelor străine din Moldova

Ministerul-Externe-RM-sfm.md-studentfm.md_
Foto: moldova24.info

Cererea Republicii Moldova privind includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat: „Retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” este inclusă în lista punctelor suplimentare propuse spre înscriere în agenda Adunării Generale. Subiectul urmează să fie examinat la una dintre ședințele care vor avea loc în luna octombrie.

Precizarea este făcută de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul unor informații difuzate în presă precum că subiectul a fost amânat de către ONU, transmite IPN.

Conform programului de lucru al Comitetului General, responsabil de aspectele procedurale ale întocmirii și completării agendei sesiunii a 72-a Adunării Generale, punctul propus de Republica Moldova va fi examinat la una din ședințele care vor avea loc în luna octombrie 2017. Informațiile vehiculate în presă, inclusiv cea referitoare la „amânarea de către ONU a examinării punctului propus de Republica Moldova” nu corespund realității. Adunarea Generală ONU nu a examinat această chestiune”, se spune într-un comunicat de presă al MAEIE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente