Președintele Turciei, Recep Erdogan, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, ar putea veni în Moldova până la sfârșitul acestui an. Declarația a fost făcută de către liderul de la Ankara la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, care l-a invitat să viziteze țara noastră.

Andrian Candu, care și-a încheiat vizita oficială în Turcia, i-a mulțumit lui Recep Tayyip Erdoğan pentru susținerea Republicii Moldova, atât la nivel economic, politic, cât și social, în țara noastră fiind implementate diverse proiecte prin intermediul TIKA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a.

Cei doi oficiali au vorbit și despre riscurile și provocările de securitate din regiune. Președintele Erdoğan a menționat că Turcia condamnă orice formă de separatism și a declarat că statul pe care îl conduce îi va încuraja mereu pe găgăuzi să se integreze în procesele din Republica Moldova, să învețe limbile găgăuză și română și să participe activ în treburile interne.

La finalul întrevederii, liderul de la Ankara l-a felicitat cu ocazia zilei de naștere pe deputatul PDM Nae-Simion Pleșca și i-a oferit în dar un tort.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente