Ultimele trei campioane mondiale ar putea ajunge în aceeași grupă la CM 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial din 2018 va avea loc pe 1 decembrie, la Moscova, iar naţionalele urmează să fie repartizate în funcţie de poziţia ocupată în clasamentul FIFA din luna octombrie. Există astfel posibilitatea ca ultimele trei campioane mondiale, Germania, Spania şi Italia să fie în aceeaşi grupă în Rusia.

„Ediţia din octombrie 2017 a clasamentului mondial FIFA va fi utilizată pentru repartizarea tuturor echipelor calificate, conform clasamentului lor în ordine descrescătoare, cu cele mai bune şapte echipe, alături de Rusia, în urna 1”, a anunţat azi FIFA.

Acest lucru poate genera situaţii total neaşteptate. Astfel, 101greatgoals.com notează că, dacă s-ar lua în calcul clasamentul FIFA de acum, ultimele trei campioane mondiale – Germania (2014), Spania (2010) şi Italia (2006), ar fi în urne diferite. În consecinţă, s-ar putea întâlni în aceeaşi grupă, una a „morţii”. Totuși, acest lucru este doar ipotetic, deoarece regula tragerii la sorți permite ca maximum 2 echipe din Europa să se afle în aceeași grupă.

Spania și Italia pot însă ajunge în aceeași grupă cu Brazilia, campioana mondială din 2002, sau cu Argentina, o altă super forță a fotbalului mondial.

Franţa, văzută de mulţi cea mai valoroasă echipă din lume în acest moment, ar face parte – dacă ne ghidăm după clasamentul actual – din urna a doua şi ar putea să dea piept încă din faza grupelor cu Brazilia sau Argentina. Evident, în măsura în care formaţia lui Messi nu produce marea surpriză a preliminariilor şi ratează calificarea.

Supoziţiile de mai sus sunt făcute luându-se în calcul clasamentul FIFA din acest moment, dar la finalul lui octombrie clasamentul cu siguranţă va suferi modificări substanţiale.

De notat şi faptul că cele 32 de echipe calificate la turneul final vor fi împărţite în mod egal în câte patru urne valorice. Campionatul Mondial de fotbal din 2018 va fi găzduit de Rusia şi se va desfăşura în perioada 14 iunie-15 iulie. Definitivarea grupelor va avea loc pe 1 decembrie, la Palatul Congreselor din Moscova. România nu mai are şanse matematice, cu două etape înainte de finalul preliminariilor, de a se califica la turneul final.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...