icon

Premierul Pavel Filip în dialog cu noul Ambasador UE la Chișinău, Peter Michalko

15-09-2017 14:54
2,673

Agenda europeană a Republicii Moldova și prioritățile de activitate ale Cabinetului de miniștri au fost abordate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu noul Șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

 

Premierul i-a urat succes noului Ambasador al Uniunii Europene în țara noastră, asigurându-l că Guvernul este deschis pentru dialog și pledează pentru o colaborare eficientă în continuare. „Sunt sigur că mandatul Dumneavoastră în Moldova va fi unul cu rezultate frumoase”, a spus Pavel Filip.

 

De asemenea, Prim-ministrul l-a informat pe oficialul european despre reformele promovate de Executiv și beneficiile acestora pentru societate. „Suntem o echipă care poate schimba lucrurile în Republica Moldova, dincolo de conjunctura în care ne aflăm. Încercăm să mișcăm lucrurile în complexitate și mizăm pe o atitudine obiectivă din partea partenerilor noștri externi”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

 

În cadrul dialogului, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a spus că susține aspirațiile țării noastre în tendinţa de a merge mai departe spre progres și dezvoltare, urmând vectorul european. De asemenea, Peter Michalko a remarcat că parteneriatul Republicii Moldova cu UE trece într-o fază nouă, cu o Agendă de Asociere mai detaliată, fapt ce oferă șanse noi pentru a promova cooperarea și a susține procesul de reformă.

 

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura în luna noiembrie la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a anunțat că va participa la această reuniune și a reiterat că PaE este o platformă pe care țara noastră mizează foarte mult în continuare.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30