Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reparațiile continuă la 9 grădinițe…

Reparațiile continuă la 9 grădinițe din Chișinău

Mai multe instituții de învățământ preșcolar din Chișinău și-au sistat temporar activitatea. Motivul ar fi lucrările de reparație care continuă, informează un comunicat de presă al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS) a Primăriei Chișinău. În același context, DGETS subliniază că acest fapt nu este cauzat de lipsa de personal, după cum se vehiculase anterior în presă, dar din cauza lucrărilor de reparație care au început încă în vară.

Astfel, în sectorul Buiucani, la IET nr.34, IET nr.62, IET nr.85, IET nr.143 și IET nr.164 au loc lucrări de reparație capitală la blocul alimentar sau/și spălătorie. În sectorul Centru nu activează temporar IET nr.32, iar în sectorul Rîșcani, IET nr.81. În sectorul Ciocana, la IET nr.1 au loc lucrări de termoizolare a instituției.

Solicitată de ZdG, Elena Vorotneac, șefa Secției Educație Preșcolară din cadrul DGETS, a declarat că „grădinițele își vor relua activitatea pe parcurs. Când au loc astfel de lucrări, copiii sunt redirecționați către alte instituții, în dependență de capacitatea și de locurile disponibile până acestea își reiau activitatea”. Fiind întrebată de ce s-a tergiversat reparația, Elena Vorotneac a specificat că „lucrările au loc conform graficului stabilit”. Totodată, funcționarea ne-a comunicat că grădinița nr.49 de la Botanica și-a reluat activitatea, iar IET nr.54 din sectorul Buiucani își va dechise ușile pentru copii din data de 18 septembrie.

Amintim că aceste renovări fac parte din Programul de asistență tehnică și financiară FISM, acordat de Guvernul României, dar și cu finanțări din bugetul DGETS.