Au improvizat o seră, cu lungimea de 22 metri, în propria grădină. Soț cu soție din Cahul, reţinuţi

Două persoane, soţ şi soţie, din raionul Cahul au fost reţinute, fiind bănuite de circulația ilegală a drogurilor, săvârșită în proporții deosebit de mari. Reţinerea acestora a avut loc,  după ce oamenii legii au efectuat percheziții în satul Pelinei, unde au depistat o seră amplasată în grădina celor doi.

Astfel, în urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate aproximativ 176 de tufe de plante de cânepă cultivată.

E de menţionat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna ianuarie, iar conform materialelor cauzei penale, persoanele implicate în circulația drogurilor cultivau plantele de cânepă într-o seră improvizată, cu lungimea de aproximativ 22 de metri, amplasată în propria grădină.

Totodată, s-a constatat că persoanele reținute sunt soț cu soție, fiind implicat și feciorul acestora, care a fost anunțat în căutare.

În prezent, față de persoanele reținute a fost înaintat un demers în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

În cazul în care va fi găsită vinovată, persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.