Care sunt impresiile unei tinere din Moldova care a revenit la Chișinău după un an fiind în străinătate

marinacollage

Marina Cucer este o tânără din Moldova care lucrează în Cehia de peste un an deja. Recent aceasta a revenit la Chișinău în vizită și a observat mai multe lucruri care uneori pot fi trecute cu vederea.

„Nu știu cum voi, dar eu de câteva zile de când sunt în Chișinău am observat câteva lucruri schimbate spre bine și asta bucură enorm.
#1. În parcul de la Catedrală au apărut coșuri de gunoi pentru diferite tipuri de deșeuri. Înseamnă asta că se va recicla? Nu știu, dar e un pas.

#2. În același parc a apărut și o cișmea pentru a bea apă. Înseamnă asta că acea apă e, de fapt, potabilă? Nu știu, dar faptul că este și deja cineva în mare nevoie de câteva pahare de apă o poate avea e un pas.

maincismele

#3. Din centru, din mai multe locuri, au dispărut gheretele. De exemplu, cele de pe lângă Poșta Moldovei. Ați văzut ce frumos e drumul? Înseamnă oare asta că ele au dispărut sau doar au fost relocate? Nu știu, dar e un pas.

#4. Partea pietonală a străzii Ștefan cel Mare de prin regiunea centru a fost reconstruită. Înseamnă asta ca acest finisaj va dura? Nu știu, dar e un pas.

#. Și ca bonus, am trecut de câteva ori strada la zebră și șoferii s-au oprit. Nu la 1 cm de mine, nu punând frâna în ultimul moment, dar așa, benevol, frumos, cum trebuie să fie. Iar când am trecut cu tata strada unde nu era zebra, o mașină chiar s-a oprit și ne-a făcut semn frumos să trecem. Înseamnă asta că ceva s-a schimbat în cultura șoferilor? Sau șoferii sunt alții? Nu știu, dar e un pas.

Unicul lucru mai puțin plăcut: copacii tăiați. Iar lipsa lor aduce în prim plan starea caselor vechi de prin centrul orașului, care nu arată prea bine.

Dar oricum, abia aștept să mai ies și să mai descopăr lucruri frumoase ce se întamplă în acest oraș” spune Marina Cucer.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente