/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Femeia dispărută la Țipova, găsită moartă. Și-a dat ultima suflare lângă „Cascada Moartă”

missing
12 septembrie 2017, ora 19:07

Corpul neînsuflețit al victimei a fost descoperit la amiază lângă Cascada Moarta – o zona extrem de periculoasă.

Irina a dispărut în timp ce se afla în excursie la Mănăstirea Țîpova împreună cu câțiva prieteni, care practicau yoga. Duminică, un coleg a observat că femeia a dispărut. Acesta a sunat soțului ei, care a anunțat ulterior poliția. Femeia locuia în orașul Ialoveni și avea doi copii. Soțul victimei spune că duminică dimineața a primit un apel din partea unei persoane din grup, care i-au spus că ea nu a venit să înnopteze în tabără.

„Grupul de oameni au observat sâmbătă, la ora 5 seara că a dispărut. Au căutat-o, au strigat pe nume, au intrat în Mănăstire, s-au ridicat pe munți, dar nu au găsit-o”, susține soțul victimei Igor Cacealov.

„În speranța că femeia se va întoarce acolo unde erau, soțul femeii i-a scris acest mesaj. Bărbatul a scris că o caută și o roagă să se întoarcă spre mănăstire, acolo unde toți o așteaptă. Mesajul a fost prins pe această buturugă.”

Căutările au durat timp de trei zile. La fața locului, pentru misiunea de căutare, au fost antrenați 59 de salvatori inclusiv alpiniști, chinologi și câini de serviciu, formând 6 grupuri.

„Nu a văzut nimeni în ce direcție a plecat. Acum merg câinii cu chinologii, o căutăm”.

„Sunt foarte grele căutările, sunt spini, pietrele sun lunecoase. Căutăm, tragem nădejde că o să o găsim”.

După mai multe zile de căutări, trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit astăzi într-o grotă de către salvatori. Un localnic s-a oferit să ajute oamenii legii.

„Eu stăteam cu vacile în vale și au trecut oamenii. Le-am spus cam în ce locuri poate să putea fi. Eu m-am suit mai sus și am observat-o. De obicei dacă vin turiștii, ei nu prea se duc pe acolo, dar noi sătenii ne ducem”, a declarat adolescentul Pantelemon Eftodii, cel care a găsit femeia.

„Am găsit-o. Am prelucrat stâncile și în special cascadele care ar fi un interes. Am aflat de la băiatul care ne-a ajutat, am întrebat cam pe unde lumea se duce, mi-a spus că Cascada Moartă. Am ajuns la ea foarte greu că e foarte anevoios să ajungi la ea, nu e acces, unde s-a stabilit persoana. Noi nu ne-am apropiat, trebuie să se apropie organele de poliție.”

Femeia, originara din Ialoveni, a mers sâmbătă în excursie la mânăstirea Tipova, împreună cu un grup de 18 persoane, care s-a organizat pe o rețea de socializare. La un moment dat ea s-a desprins de grup și a dispărut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram