Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2015

Victor Osipov a avut o întrevedere cu Şeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi Şeful Misiunii EUBAM, Francesco Bastagli

 Victor Osipov a avut o întrevedere cu Şeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi Şeful Misiunii EUBAM, Francesco Bastagli

Viceprim-ministrul Victor Osipov a avut astăzi o întrevedere cu Şeful Delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola şi Şeful Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina, Francesco Bastagli.
 
În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi au avut un schimb de opinii asupra nivelului de securitate a frontierei moldo-ucrainene.
 
Totodată, au fost trecute în revistă rezultatele cooperării şi iniţiativele pentru următoarea perioadă. Victor Osipov a subliniat importanţa contribuţiei Misiunii EUBAM la îmbunătăţirea managementului frontierei moldo-ucrainene şi a procedurilor vamale, consolidarea capacităţilor instituţiilor implicate, precum şi sprijinului acordat procesului de demarcare a frontierei.
 
La rândul său, oaspeţii europeni au reconfirmat aspiraţia UE de a aprofunda cooperarea cu Republica Moldova şi de a oferi şi în continuare asistenţă serviciilor partenere din Moldova şi Ucraina pentru îmbunătăţirea capacităţilor vamale şi a abilităţilor de gestionare a frontierei, comunică Biroul pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus