Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu noul reprezentant special al Ucrainei în problema transnistreană

Vicepremierul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi în vizită pe noul reprezentant special al Ucrainei în cadrul negocierilor pentru reglementarea transnistreană, Victor Krijanovski. Subiectul principal al discuţiilor a vizat problematica transnistreană.

Vicepremierul a evidenţiat problemele majore de pe agenda negocierilor şi abordările Chişinăului pe marginea acestora, printre care: necesitatea eliminării obstacolelor artificiale din calea liberei circulaţii între cele două maluri ale Nistrului, asigurării condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, deblocării accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole, deschiderii podului peste r. Nistru dintre localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc ş.a.

De asemenea, Gheorghe Bălan a subliniat necesitatea continuării negocierilor în cadrul tuturor platformelor existente şi implicarea mai activă a tuturor participanţilor la dialog, menţionând că Republica Moldova mizează pe sprijinul Ucrainei în acest proces.

La rândul său, diplomatul ucrainean a accentuat că Ucraina susţine fără echivoc suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. Victor Krijanovski a dat asigurări că pe parcursul exercitării mandatului va utiliza experienţa sa pentru a contribui la avansarea graduală a procesului de negocieri şi la promovarea unui dialog constructiv, transparent şi deschis.

Victor Krijanovski a mai îndeplinit funcția de reprezentant special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană în perioada anilor 2008-2010.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare