Beneficiază de o locuință socială în Nisporeni. Iată până când poți depune cerere și care sunt condițiile

img

Tinerii și familiile cu mulți copii din raionul Nisporeni ce își doresc o locuință socială pot depune o cerere la Consiliul raional până pe 1 noiembrie 2017. Despre actele necesare și condițiile de distribuire a locuințelor de acest tip au discutat ieri, în cadrul unei ședințe reprezentanții autorităților publice locale și managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova, Iunona Lungul.

„A fost instituită o comisie locală, care va analiza cererile și dosarele depuse. Termenul limită de depunere a cererilor și dosarelor este 1 noiembrie 2017. Sperăm ca până la începutul sezonului rece toți beneficiarii să fie deja în casă nouă”, a menționat președintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș.

La rândul său, managerul Unității de Implementare a proiectului de construcție a locuințelor sociale în Republica Moldova (UIP II), Iunona Lungul a vorbit despre situația pe șantier, dar și a explicat care sunt condițiile de eligibilitate și cine ar putea beneficia de o locuință socială.

„Conform Regulamentului sunt cinci categorii de beneficiari: persoane cu dizabilităţi severe; persoanele dezinstituționalizate (orfani cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 ani; familiile cu trei și mai mulți copii minori sau familiile monoparentale ce cresc cel puţin 2 copii minori; familiile sau persoanele care întreţin copii cu dizabilităţi severe; familiile tinere în care cel puţin unul dintre membrii familiei este angajat în sistemul bugetar sau persoane sub 35 ani angajaţi ai instituţiilor bugetare în domeniul educaţiei, sănătăţii, asistenţei sociale). Bineînțeles ei devin beneficiari dacă nu au în proprietate o locuință, au venituri lunare mici și nu au beneficiat de credite preferențiale sau alte ajutoare din partea statului pentru a-și construi sau procura o locuință”, a subliniat managerul UIP II, Iunona Lungul, în cadrul discuțiilor cu autoritățile publice locale.

De asemenea, Iunona Lungul a precizat că pe șantier au fost executate lucrări ce țin de finisările interioare a pereților, tavanelor, montarea ușilor, placarea  pereților  cu  teracotă  în blocurile  sanitare  și  bucătării. Au fost instalate rețelele  inginerești  interioare, iar în maximum 60 de zile urmează să fie semnat procesul verbal la terminarea lucrărilor.

Pentru a beneficia de o locuință socială este necesar de a respecta câteva condiții. Regulamentul cu referire la criteriile de eligibilitate și metoda de depunere a actelor poate fi accesat aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente