(VIDEO) Ochiul uraganului Irma a ajuns duminică pe insula Florida: Furtuna ar putea distruge marile orașe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ochiul uraganului Irma a ajuns duminică pe insula Florida Keys şi se apropie de Peninsula Florida, relatează Associated Press. Potrivit Centrului pentru Uragane, pe aeroportul internaţionale Key West se înregistrează vânt cu viteza de 80 de kilometri pe oră.

Între timp, sute de mii de oameni au rămas fără curent electric în Florida.

Ţinând cont de altitudinea joasă, insulele Keys sunt deosebit de vulnerabile la creşterea nivelului mării. ,,Dacă aţi primit ordin de evacuare, trebuie să o faceţi acum. Este ultima voastră şansă să luaţi o decizie bună”, a spus guvernatorul Floridei.

Preşedintele Donald Trump a declarat într-un mesaj înregistrat că Irma este ,,o furtună cu un potenţial distructiv absolut istoric” şi a îndemnat populaţia să asculte recomandările Guvernului şi forţelor de ordine.

Potrivit meteorologilor americani, Irma va provoca ,,inundaţii pe mai multe sute de kilometri de coastă, din cauza unei marei cu potenţialul de a provoca victime”.

,,Vă poate acoperi casa (…). Nu veţi supravieţui creşterii nivelului apei”, a insistat guvernatorul Rick Scott.

În mai multe oraşe au fost introduse restricţii de circulaţie începând de sâmbătă seară, pentru a reduce numărul de victime şi a evita jafurile.

Uraganul a devastat déjà mai multe insule din Caraibe şi a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane : 10 în partea franceză a insulei St. Martin, două în partea olandeză, patru în Insulele Virgine americane, şase în Insulele Virgine britanice şi în arhipelagul Anguilla, două la Porto Rico şi una la Barbuda, conform news.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...