14:01:51 28.03.2024
Stiri

Franţa îi aminteşte lui Trump, în timp ce SUA sunt devastate de uragane, că a spus că schimbările climatice sunt o FARSĂ

Știri 10.09.2017 14:01 Vizualizări1781 Autor: Ziarul National


Franţa îi aminteşte lui Trump, în timp ce SUA sunt devastate de uragane, că a spus că schimbările climatice sunt o FARSĂ Sursa: ziare.com

Ministrul francez al Mediului, Nicolas Hulot, l-a criticat, vineri, pe preşedintele american Donald Trump pentru poziţia acestuia privind schimbările climatice şi a avertizat că fenomenele meteorologice extreme precum uraganul Irma pot deveni fenomene la ordinea zilei.

Într-un interviu pentru postul de televiziune France 2, Nicolas Hulot a susţinut că Donald Trump - care a numit încălzirea globală o farsă - ignoră realitatea schimbărilor climatice provocate de om, alterări pe care cercetătorii cei mai importanţi ai lumii le consideră un fapt stabilit.

Întrebat dacă uraganul Irma l-ar putea forţa pe Trump să-şi regândească politica privind schimbările climatice, ministrul francez a spus: „Ce se va schimba în Statele Unite sunt statele federale, oraşele, o întreagă secţiune a societăţii. Cred că asta va compensa pentru rezervele preşedintelui american asupra legăturilor dintre cauză şi efect”.

Vineri, preşedintele american a avertizat populaţia din Florida şi sud-estul Statelor Unite în legătură cu „potenţialul distructiv absolut istoric” al uraganului Irma.

Uraganul a produs rafale de vânt de până la 295 km/h, devastând mai multe insule din Marea Caraibilor. Sâmbătă dimineaţă a lovit Cuba şi sâmbătă noapte sau duminică dimineaţă e aşteptat să îşi dezlănţuie furia asupra Floridei.

ONU estimează că până la 37 de milioane de persoane vor fi afectate de Uraganul Irma.

În luna iunie, Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Acordul climatic semnat la Paris în 2015 şi susţinut de aproape 200 de naţiuni, întrucât tratatul ar însemna pierderea mai multor milioane de locuri de muncă pentru cetăţenii americani şi ar genera pierderi materiale importante pentru SUA.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md