Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg: Comportamentul ,,nesăbuit” al Coreii de Nord necesită un răspuns global

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Declarația secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vine după ce, săptămâna trecută, Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic test nuclear al său de până acum.

,,Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord este o ameninţare globală şi necesită un răspuns global şi care include, de asemenea, NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat BBC.

Declarația vine în urma celui de-al şaselea şi celui mai puternic test nuclear al Coreei de Nord, efectuat săptămâna trecută. Testul bombei cu hidrogen a produs un seism cu magnitudinea 6,3. A fost de 8 ori mai mare decât explozia de la Hiroshima.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză dar a cerut în mod repetat Coreii de Nord să îşi abandoneze programele nuclear şi de rachete balistice, notează agenția Reuters citată de Agerpres.

Jens Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, ameninţat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:,,Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluţie paşnică a conflictului”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...