Băsescu îi îndeamnă pe toți românii să boicoteze o rețea de benzinării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut sâmbătă un apel la boicotarea companiei petroliere ungare MOL pe motiv că aceasta distribuie în staţiile de pe teritoriul României hărţi cu ţinutul secuiesc.

Plecând de la disputa româno – ungară pe tema Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, Băsescu le-a cerut celor care au maşini să nu mai alimenteze din staţiile MOL.

„Aşa-numita dispută româno – maghiară e plecată de la o hotărâre judecătorească. Deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. (…) Nu acesta e însă aspectul pe care vreau să îl subliniez, ci ceea ce face o companie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba de compania petrolieră MOL, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar – România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome”, a declarat Traian Băsescu, la Şcoala de vară a tinerilor populari, de la Neptun.

Preşedintele PMP a reamintit în context şi declaraţia liderului UDMR, Kelemen Hunor, legată de ziua de 1 Decembrie.

„Eu n-am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român şi s-a născut aici. Şi, din păcate, lideri oportunişti populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării”, a mai spus Băsescu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...