Cad primele capete în cazul decesului lui Andrei Brăguţa. Doi şefi de la Penitenciare, demişi, iar altul – sancţionat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful serviciului medical de la Penitenciarul nr. 13 şi vicedirectorul Penitenciarului nr. 16 au fost demişi din funcţii, iar adjunctul celui din urmă a fost sancţionat. Autorităţile urmează să stabilească dacă pe numele celor trei funcţionari vor fi deschise dosare penale.

Potrivit ProTV, care citează şeful Serviciului de Presa al DIP, cei doi au fost demişi astăzi în urma anchetei interne iniţiate de către conducerea de la Penitenciare.

Autorităţile urmează să stabilească dacă cei trei şi-au îndeplinit obligaţiunile de serviciu în cazul lui Andrei Brăguţa.

Ieri, judecătorii de la Rîşcani au emis mandate de arestare pentru 20 de zile, în izolatorul CNA, pe numele celor trei poliţişti, iar deţinutul, fostul coleg de celulă al lui Brăguţa, îşi va petrece următoarele 30 de zile în penitenciarul nr. 13.

Cazul a avut loc acum câteva săptămâni. Tânărul de 32 de ani a ajuns la puşcărie, după ce s-a luat la harţă cu inspectorii de patrulare, care l-au reţinut pentru depăşirea limitei de viteză. Rudele bărbatului acuză oamenii legii că l-ar fi bătut în timp ce se afla în arest preventiv acolo şi astfel ar fi survenit decesul.

Totuşi, iniţial administraţia puşcăriei spunea că tânărul s-a stins de pneumonie. Medicii legişti spun că bărbatul s-a stins pe 25 august, însă resposabilii de la DIP susţin că acesta a murit pe 26 august. Expertiza medico-legală urmează să demonstreze cauza exactă a decesului. Familia bărbatului spune că se va adresa şi la CEDO.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...