Funcționar public, implicat în circulația ilegală de droguri: Riscă până la 15 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un funcționar public din satul Lucești, raionul Cahul, a fost reținut în urma unor percheziții, fiind bănuit de implicare în circulația ilegală a drogurilor.

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate aproximativ 40 de tufe de plante de cânepă cultivată, cu o înălțimea de 3-4 metri.

Urmărirea penală pe caz a fost începută în luna februarie a anului curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoana implicată în circulația drogurilor, cultiva plantele de cânepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină.

Totodată, oamenii legii au constatat că persoana reținută este un funcționarul public, și anume consilier al primăriei din satul Lucești, raionul Cahul.

În prezent, față de persoana reținută a fost înaintat un demers în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.

În cazul în care va fi găsită vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...