Uraganul Irma, care a luat până acum 14 vieţi omeneşti în Caraibe, se îndreaptă spre Florida

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 14 persoane au murit, în urma uraganului Irma din Caraibe, iar pagubele materiale provocate sunt inestimabile. Puternica furtună se îndreaptă spre statul Florida, unde prezintă o ameninţare majoră pentru alimentarea cu energie electrică pentru milioane de persoane, potrivit Mediafax. Furnizorul de electricitate din Florida (FPL) are în plan închiderea celor două centrale nucleare din statul american, din motive de siguranţă.

Un eventual asemenea incident nu ar putea fi remediat decât după săptămâni întregi. Furtuna a afectat de asemenea insulele Turks şi Caicos, lăsând în urmă daune semnificative.

În Haiti, uraganul a provocat inundaţii şi pagube semnificative, insula fiind în continuare în proces de revenire în urma cutremurului din 2010. Peste 500.000 de persoane au fost rugate duminică să părăsească statul Florida.

Conform Crucii Roşii, aproximativ 1,2 milioane de persoane au fost afectate de cutremur, bilanţul pagubelor şi al victimelor putând creşte. Marea Britanie, Olanda şi Franţa au trimis nave, echipe de salvare şi provizii în teritoriile afectate de Irma.

Cel puţin 13 persoane au decedat în urma uraganului de categorie 5, punctul maxim înregistrat până în prezent de o furtună.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...