Un consilier ales pe lista partidului condus de Renato Usatîi avea o seră cu zeci de plante de canabis

O seră plină cu plante de canabis a fost descoperită de poliție în gospodăria unui activist al Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi. Ziarulnational.md scrie că în urma verificării informațiilor operative, oamenii legii au descins la Vitalie Galep, consilier local din satul Lucești, raionul Cahul. Galep a fost ales pe lista partidului lui Renato Usatîi, fiind și liderul organizației locale a formațiunii.

Potrivit poliției, în sera au fost găsite 31 de plante de canabis bine îngrijite, cu înălțimea de patru metri. Vitalie Galep a fost reținut. Dacă va fi găsit vinovat, consilierul riscă doi ani de închisoare. Nu este prima dată când oameni din anturajul lui Renato Usatîi sunt prinși cu afaceri ilegale. În 2016, un alt activist al formațiunii conduce de primarul fugar de Bălți a fost reținut pentru organizarea unei afaceri de cultivare a canabisului.

Este vorba despre Nicolae Hacico. Acesta a mințit doi businessmeni din Israel că în Moldova este permisă cultivarea marijuanei și le-a eliberat o pretinsă licență contra sumei de 25 de mii de euro. Mai mult, victimele au declarat pentru anchetă că Hacico le-a organizat o întâlnire cu Usatîi, pe care l-a prezentat drept ”cel mai influent politician din Moldova, viitor premier”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.