Starul din "Goodfellas" şi "Taxi Driver", care plănuieşte să deschidă un complex de lux în această insulă, a declarat că va colabora cu Consiliul local din Barbuda pentru a reconstrui "ceea ce ne-a luat natura".

Declaraţiile actorului vin în contextul în care uraganul a devastat Barbuda, lăsând-o "abia locuită", după ce a distrus 90% din case, potrivit oficialilor.Potrivit site-ului TMZ, actorul a declarat că va colabora cu echipa de la Paradise Found Nobu Resort (complexul pe care starul vrea să îl deschidă în colaborare cu miliardarul James Packer) şi cu Consiliul local pentru reconstrucţia insulei.

Insula a fost extrem de apreciată de prinţesa Diana, care adora să se cazeze la complexul de lux K Club în timpul vacanţelor petrecute aici cu William şi Harry.După moartea ei, complexul a devenit o problemă dureroasă pentru localnici, fiind abandonat timp de 12 ani, în pofida faptului că dispune de o plajă uimitoare cu nisip alb la Coco Point.

În noiembrie 2014, de Niro şi Packer şi-au anunţat planurile de a construi un mega complex, cu o investiţie de 204 de milioane de lire sterline, pe locul K Club.

În 2015, localnicii au votat în favoarea planului, iar proiectul a continuat. În conformitate cu legea din Barbuda, pământul insulei este deţinut în comun de locuitori — ceea ce le oferă dreptul de a decide cu privire la planurile de construcţie pe insulă.