Actualitate

5 lucruri interzise pe stomacul gol

Iei antiinflamatoare
Aspirina, parcetamolul și alte medicamente antiinflamatoare nu pot fi luate pe stomacul gol. De ce? Pentru că își pierd din eficacitate și în plus pot cauza probleme serioase de sănătoase, precum hemoragiile gastro-intestinale.

Bei alcool
Rata absorbției alcoolului se dublează dacă îl consumi pe stomacul gol. Și asta nu e tot! Îți poate afecta în mod negativ ficatul, inima și rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal în care împrejurarea nu îți permite să refuzi băutura oferită, servește o gustare înainte, ideal ar fi ceva care conține unt.

Mesteci gumă
Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol și sporește riscul apariției gastritei. De asemenea, s-a demonstrat științific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendința să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conțin aspartam sau ciclamat de sodiu și nu le mesteca mai mult de 10 minute, chiar dacă ai mâncat înainte.

Te antrenezi intens
În ideea că vei arde mai multe calorii dacă vei face exerciții înainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masă musculară. Pe termen scurt vei avea senzația că ai mai slăbit, dar pe termen lung o musculatură dezvoltată te-ar ajuta să arzi mai multe calorii. Poți înlocui antrenamentul intens cu activități cardio, care să îți pună sângele în mișcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, dăunător pe stomacul gol.

Faci cumpărături
Senzația de foame te va determina să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie în realitate, în special nesănătoase, de aceea este recomandat să îți faci o listă în avans cu ceea ce îți lipsește din casă. În acest fel vei evita să cumperi produse inutile și totodată vei economisi și bani.

Sursa: clickpentrufemei.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *