Natalia Morari este unica persoană din Moldova care are profil de Facebook verificat oficial

morari1
Foto: Interpol

În 2013, Facebook a introdus insignele de pagină verificată și profil verificat pentru a arăta utilizatorilor săi ce persoane publice și ce pagini de brand sunt reale și merită să ai încredere că informația publicată acolo aparține anume acestor persoane și branduri.

Din 2013, mai multor persoane și insituții oficiale din Moldova li s-a acordat această insignă pentru pagina lor. De la persoane ca Nata Albot, Maia Sandu, Iurie Leancă sau Andrew Rayel și pagini ca Ministerul Educației sau Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

verified4

verified1

Echipa #diez a încercat totuși să afle câte persoane din Republica Moldova au această insignă pe profilul personal (unde este mai ușor să creezi profiluri false). În încercările noastre de a afla atât prin sursele noastre de la Facebook, cât și verificând manual persoanele publice din Moldova, am identificat că doar jurnalista de la TV8, Natalia Morari, are profil de Facebook verificat oficial.

verified3

Având această insignă pe profilul personal, desemnează că orice informație apare pe profilul dat este a persoanei în cauză, iar identitatea persoanei a fost verificată de către Facebook.

Pentru a trimite cererea ca să obțineți verificare din partea la Facebook trebuie să completați următorul formular: Facebook verified page or profile.

Există două feluri de verificare din partea la Facebook: insigna albastră și insigna gri.

De asemenea, din 2013, Facebook încă nu a deschis public pentru brandurile din Republica Moldova de a cere insigna gri de asemenea, nu este posibil ca o persoană interesată să poată cumpăra acest semn.

verified2

Dacă cineva mai are această insignă, și noi nu v-am găsit, vă rugăm să ne spuneți în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente