/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Încă o școală închisă din cauza numărului mic al elevilor și lipsei profesorilor

missing
06 septembrie 2017, ora 18:00

„Sunt instruiți 85 de elevi și ținând cont de prevederile Regulamentului privind finanțarea în bază cost per elev a instituțiilor publice de învățământ professional tehnic. Bugetul instituției de învățământ nu va fi suficient pentru a acoperi cheltuielile ulterioare”, a declarat ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc.

Ministerul nu vede o altă soluție decât închiderea instituției, deoarece numărul elevilor s-a diminuat considerabil și, în plus, nu sunt nici profesori suficienți. Din cei 11 profesori de la această instituție, mai mult de jumătate sunt pensionari, iar ceilalți activează prin cumul.

„Acele persoane care își mai caută de lucru, care și-au găsit de lucru dar care nu și-au găsit de lucru în conformitate cu Codul Muncii o să fie remunerați, plătiți”, a menționat directorul școlii profesionale din Ocnița, Petru Reicu.

Elevii au fost transferați în alte instituții de învățământ, iar bunurile școlii din Ocnița vor fi transferate unei școli profesionale din Briceni. Nu se știe deocamdată ce se va întâmpla cu clădirea școlii profesionale. Se zvonește că aceasta a fost ochită deja de un agent economic. Școlile profesionale devin tot mai nepopulare în rândul elevilor. Dacă acum câțiva ani în școlile profesionale învățau peste 60 de mii de elevi, acum au mai rămas aproximativ 9 mii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram