Un locuitor al satului Hârtop, raionul Cimișlia, este revoltat de tergiversarea unei cauze penale. Mai exact, bărbatul s-a pomenit cu vița-de-vie distrusă după ce hoții i-au furat stâlpii de beton. Deși a depus mai multe plângeri la poliție și Procuratură, suspecții au scăpat basma curată și au fugit din țară. Indignată, victima spune că nu mai știe unde să-și facă dreptate. Ofițerul de urmărire penală, dar și procurorul de caz au declarat că dosarul este suspendat și nu oferă nicio informație.

Vasile Bobeica în vârstă de 57 de ani din satul Hârtop, raionul Cimișlia, povestește că, în 2010, în timp ce se afla la muncă peste hotare, hoții i-au furat 390 de stâlpi de beton din plantația de viță-de-vie. Bărbatul spune că după comiterea furtului, făptașii, care ar fi trei consăteni, au venit și le-au amenințat pe soția și fiica sa, ca să nu depună plângere la poliție.

În 2013, când Vasile Bobeica a revenit acasă, a găsit martori și a sesizat Inspectoratul de Poliție Cimișlia și Procuratura raională. Bărbatul susține că anchetatorul Vitalie Căldare ar fi tergiversat cazul și nu ar fi audiat martorul principal, care a fost nevoit să părăsească țara, după ce suspecții în acest caz l-ar fi amenințat cu moartea.

Bobeica spune că s-a adresat de câteva ori la Procuratura Generală, dar și la Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului, însă dosarul bate pasul pe loc. Mai mult, suspecții l-ar fi amenințat cu moartea și au părăsit țara, iar ulterior, persoana care ar fi cumpărat stâlpii a decedat.

Bărbatul susține că este dezamăgit de activitatea instituțiilor de drept.

Anchetatorul Vitalie Căldare și procurorul de caz Alexandra Borodin au declarat doar că procesul este suspendat din luna februarie a acestui an, dar au refuzat să ofere informații suplimentare.