Prioritățile lui Usatîi în calitate de primar al orașului Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Renato Usatîi are planuri grandioase după victoria din cadrul alegerilor pentru funcția de primar al orașului Bălți. El promite investiții din buzunarul propriu dar și atragerea oamenilor de afaceri în oraș.

Printre primele acţiuni pe care primite să le facă în calitate de primar al municipiului Bălţi, Usatîi a menţionat modernizarea centrului oraşului, amenajarea pieţei comerciale centrale, dar și modernizarea stadionului local.

„În primul rând vreau să amenajez centrul oraşului, deoarece sunt foarte mulţi vizitatori sâmbăta şi duminica din toate raioanele din nord şi foarte multe din centrul Republicii. Trebuie să amenajez piaţa, să ne lămurim cu iluminatul centrului oraşului, că acolo au început să se lămurească dar ştiţi cum e la noi un kilowatt la oameni şi doi în buzunar. O să încep să clarific situaţia cu stadionul, pentru au promis să construiască un stadion nou, dar s-a dovedit că deja au început să îl vândă. După ce vom face regulă şi audit la tot ce se întâmplă în Bălţi cred că cu 20 de milioane de euro pe care le avem anual în bugetul municipiului Bălţi, deja se va putea face mai multe lucruri. O parte din bani vor veni din Fundaţia lui Renato Usatîi, pe care o să o înregistrăm în timpul apropiat, care va sponsoriza mai multe proiecte şi voi spune de unde vor veni banii ca să nu fiu pe urmă acuzat că au venit bani din off-shore-uri sau din alte părţi. 1-2 milioane de euro pe an sau cât voi putea voi investi în proiecte locale din bani proprii”, a precizat Usatîi.

În afara de investiţii din bani proprii, Usatîi a declarat că intenţionează să atragă şi fonduri străine pentru dezvoltarea oraşului, prin implicarea oamenilor de afaceri din ţară şi din străinătate. Astfel noul primar al capitalei de nord intenţionează să organizeze în luna iulie a acestui an un forum economic la Bălţi. Potrivit lui Usatîi, acest forum va fi o premieră pentru Moldova.

„Voi organiza în luna iulie cred că cel mai mare forum din toate care le-a văzut Republica Moldova, o să vină mai mulţi investitori , o să invit şi conducerea Republicii Moldova. Este important că tot ce se va produce în Bălţi se va exporta în Federaţia Rusă fără embargo, ceea ce înseamnă că vor veni şi businessmeni din alte raioane la Bălţi”, a spus controversatul politician.

Usatîi a câștigat detașat alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, el obținând peste 72% din voturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...