Nu ştie stânga ce face dreapta! Socialiştii îl contrazic grav pe Igor Dodon, exact când acesta pleda pentru amplificarea dialogului cu forţa motrice a UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ziua în care preşedintele Igor Dodon a declarat că pledează pentru atragerea investitorilor germani în economia naţională, în condiţiile în care avem un potenţial enorm de cooperare între statele noastre, în special în domeniul comercial-economic, care „trebuie valorificat la justa valoare”, Comitetul Executiv Politic al PSRM declară că sprijină pe deplin „politica președintelui, Igor Dodon de a relua parteneriatul strategic cu Federația Rusă” şi își menține „angajamentul față de necesitatea anulării în regim de urgență a Acordului de Asociere cu UE”. Totodată, potrivit unei declaraţii emise azi, „în contextul lipsei unor rezultate minime în economie și în sectorul social, guvernul și majoritatea parlamentară organizează din ce în ce mai des provocări politice. În primul rând, se referă la demersurile către principalul partener strategic al Republicii Moldova – Federația Rusă”.

Comitetul Executiv Politic al PSRM afirmă că situația socio-economică din țară continuă să se deterioreze în mod semnificativ, iar „în loc să soluționeze problemele cotidiene ale poporului moldovenesc, majoritatea parlamentară și guvernul continuă în mod deliberat, și intenționat să tensioneze situația politică din țară”. „Suntem siguri că acest lucru se întâmplă, inclusiv, la cererea curatorilor occidentali ai Partidului Democrat, a tuturor sateliților săi și a sectorului neguvernamental aflat sub controlul acestuia, analiștii păpușe și pseudo-experții”, se arată în declaraţie.

Vedeţi şi: Vrea relaţii mai bune cu Rusia, dar pledează pentru atragerea investitorilor germani. Dodon: Avem un potenţial enorm de cooperare

Potrivit formaţiunii, guvernarea continuă provocările la adresa Federaţiei Ruse, în condiţiile în care „relațiile dintre țările noastre s-au normalizat, datorită eforturilor depuse de către președintele țării”. „Expulzarea diplomaților ruși, interdicțiile de intrare pentru jurnaliști și oficiali, numirea co-președintelui Comisiei interguvernamentale moldo-ruse drept persoană non-grată și blocarea activității comisiei, refuzul de a participa la activitatea structurilor CSI, încercările de a interzice canalele de televiziune rusești, acțiunile provocatoare împotriva Transnistriei, pe fondul încercărilor de reglementare, retorica agresivă cu privire la canalele TV controlate de Rusia, flirtul demonstrativ cu NATO – toate acestea nu sunt altceva decât o încercare de a întrerupe complet relațiile cu Rusia, de a provoca măsuri de represalii, care nu îi vor afecta pe Plahotniuc sau Partidul Democrat, ci va avea de suferit poporul moldovenesc, agenții economici și țara în ansamblu”, se mai spune în declaraţie.

Cât ţine de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Comitetul Executiv Politic al PSRM afirmă că, timp de trei ani de punere în aplicare a acestuia, temerile cu privire la consecințele semnării acestui document fără consultare cu poporul, au fost justificate. În aceste condiţii „Comitetul Executiv Politic al PSRM declară că partidul își menține angajamentul față de necesitatea anulării în regim de urgență a Acordului de Asociere cu UE”, va insista și va depune toate eforturile pentru a realiza acest lucru. „Aceasta este sarcina noastră politică și angajamentul față de alegători. Credem că astăzi, Integrarea Euroasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei”.

Comitetul Executiv Politic al PSRM mai declară că toți cei care sunt implicați în furtul miliardului, în genocidul social al populației și în colapsul economic al țării, în încercările de destabilizare, trebuie să răspundă „cu toată gravitatea legii” și „să suporte pedeapsa cea mai severă”, ori aceste infracțiuni nu au termen de prescripție.

„Partidul Socialiștilor sprijină pe deplin politica președintelui, Igor Dodon de a relua parteneriatul strategic cu Federația Rusă, de a avea relații reciproc avantajoase cu Occidentul, de a consolida statalitatea, de a îmbunătăți situația socială și economică din țară. Încercările de a bloca acțiunile președintelui ales de popor în direcția de dezvoltare a țării sunt inacceptabile”, se arată în declaraţie.

Nu în ultimul rând, PSRM îndeamnă toți „susținătorii statalității Republicii Moldova” să își unească forțele pentru a se opune actualei guvernări. „Îndemnăm concetățenii noștri să fie pregătiți pentru acțiuni de protest pe scară largă, inclusiv convocarea Marii Adunări Naționale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...