Meniul elevilor – în vizorul specialiștilor: Nu prevede fructe proaspete și predomină crupele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău a lansat astăzi campania de verificare a blocurilor alimentare din instituţiile de învăţământ general din capitală – gimnazii și licee.

Cu privire la scopul campaniei, medicul-şef sanitar de stat, Luminiţa Suveică, a menţionat că este necesar de a identifica problemele care încă există la nivel de alimentaţie a elevilor, or acestea apar din diferite cauze, de la aspectele legate de materia primă până la termenul de valabilitate pentru consumul produsului finit.

Iniţial, au fost efectuate verificări în 3 instituţii de învăţământ general din capitală, accentul fiind plasat pe organizarea alimentaţiei copiilor. În urma evaluării, s-a stabilit că în două din trei instituţii meniul nu prevede fructe proaspete.

Totodată, predomină crupele şi pastele făinoase. Specialiştii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chişinău au recomandat modificarea meniurilor, cu ajustarea acestora la conţinutul suficient de fructe şi legume proaspete, de sezon, precum şi reducerea cantităţii de făinoase.

De menţionat că evaluările se vor desfăşura timp de o lună în cele circa 160 de instituţii de învăţământ general din municipiu, perioadă în care se va verifica şi faptul dacă toate recomandările înaintate de specialişti în cadrul evaluărilor au fost aplicate, prin control repetat în aceste instituţii.

Amintim că, pe parcursul lunii decembrie 2016, specialiștii Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău au organizat controale în instituţiile de învăţământ preşcolar, cu scopul de a verifica respectarea prevederilor legislației sanitare în vigoare, respectarea modului de organizare a alimentației copiilor și a realizării propunerilor din prescripțiile sanitare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...