Oficial de la Kremlin despre conflictul transnistrean: O problemă învechită

Problema Transnistriei este tergiversată, susține purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitrii Peskov, comentând situația pentru agenția de presă Rusnovosti.ru privind variantele rezolvării conflictului transnistrean din partea Kremlinului.

”Procesul reglementării conflictului transnistrean este deja un proces foarte îndelungat. Este o problemă învechită, din păcate și foarte tergiversată”, a spus Peskov. El a mai adăugat că nu poate fi găsit un răspuns simplu la situația actuală în Transnistria.

Reamintim că la 14 iunie 2015, autoritățile de la Tiraspol au emis un apel oficial îndemnând la prevenirea evenimentelor de gen ”Euromaidan” în statul nerecunoscut.

În acest apel se subliniază că pe teritoriul transnistrean au apărut propagandiști, care profită de situatia politică complicată la moment, invocând populația la acțiuni de protest contra administrației lui Evgheni Șevciuk.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare