Belarusul efectuează exerciţii militare la frontiera cu Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Belarusul a început luni exerciţii militare cu rezervişti la frontiera cu Ucraina, în contextul în care Minskul este tot mai îngrijorat de instabilitatea din regiune şi de activitatea NATO în apropierea frontierelor sale, relatează portalul rus Sputnik.

Scopul exerciţiilor este „consolidarea frontierei”, a anunţat luni Ministerul belarus al Apărării.

Exerciţiile vizează o consolidare treptată a frontierei cu Ucraina. Ministrul belarus al Apărării i-a prezentat preşedintelui Aleksandr Lukaşenko un raport în care notează o intensificare a activităţii NATO în apropiere de frontierele ţării, potrivit portalului rus.

„Cel mai bine este ca armata să se dezvolte astfel încât nimeni nici măcar să nu se gândească să ne privească chiorâş, adică forţele armate (belaruse) trebuie să fie puternice”, a declarat Lukaşenko luni.

Exerciţiile, coordonate de către adjunctul ministrului Apărării Mihail Puzikov, implică unităţi de apărare teritorială locală alcătuite din rezervişti.

„Alianţa Nord-Atlantică şi-a intensificat exerciţiile de peste o dată şi jumătate faţă de anul trecut, inclusiv prin manevre de mare anvergură în apropiere de frontiera Belarusului”, afirmă serviciul de presă al preşedinţiei belaruse.

Tot de luni, Belarusul a început, împreună cu China, exerciţii în domeniul luptei împotriva terorismului şi o competiţie pentru trupele de recunoaştere, în vestul ţării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...