11:19:27 25.04.2024
Stiri

Ultimul AVERTISMENT al lui Dodon la adresa lui Candu și Filip: „Președintele poate prin DECRET să introducă…”

Politică 04.09.2017 21:40 Vizualizări8276 Autor: Ziarul National
Ultimul AVERTISMENT al lui Dodon la adresa lui Candu și Filip: „Președintele poate prin DECRET să introducă…”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, vrea cu orice preț să organizeze o ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) în cadrul căreia să fie abordată chestiunea privind decizia Guvernului de a-l declara persona non grata pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Astfel, ca să nu se pomenească în situația în care nu are cvorum, Dodon este gata să extindă componența acestui organ.

„Am desfășurat o ședință de lucru cu privire la situația recentă legată de Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul acesteia am formulat ordinea de zi pentru ședința următoare a CSS. Data desfășurării ședinței va fi anunțată în următoarele zile. Totodată, țin să menționez că dacă majoritatea parlamentară și Guvernul vor boicota și în continuare ședințele, atunci vom extinde componența CSS, astfel ca activitatea acestuia să nu poată fi blocată pe viitor, iar deciziile care se impun - să fie luate. Președintele poate prin decret să introducă membri noi în componența CSS”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Citește: Dodon e DESFIINȚAT pentru că a pus subiectul cu Rogozin pe ordinea de zi a CSS: „Ai mers la Teheran și l-ai SĂRUTAT într-un loc și ai venit înapoi. Nu transformi în FARSĂ ședința CSS”

Șeful statului se poate pomeni în situația în care să convoace ședința CSS fără președintele Parlamentului, prim-ministrul, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, procurorul general și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Amintim că, la 29 august curent, Igor Dodon a convocat ședința CSS. La această ședință nu au mai ajuns cei din conducerea Parlamentului și Guvernului. Spicherul Andrian Candu a menționat atunci că punerea unui astfel de subiect pe ordinea de zi a CSS este o provocare. „Credem că nu se urmărește altceva decât să fie politizat acest subiect. Acest subiect deja este consumat”, a subliniat Candu.

La rândul său, Dodon a spus atunci că Andrian Candu și Pavel Filip, precum și alți oficiali din Parlament și Guvern, vor fi excluși din componența CSS, în cazul în care vor boicota măcar o singură ședință.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md