În Belgia un pilot a căzut dintr-un elicopter militar

Un pilot al Forţelor Aeriene ale Belgiei a căzut dintr-un elicopter Agusta A-109 în timpul unei demonstraţii aeriene din apropiere de localitatea Liege, transmite BBC. Autorităţile belgiene au lansat o operaţiune de căutare în jumătatea estică a ţării.

Cazul a avut loc la o demonstraţie aeriană ce a avut loc în Amay, o localitate situată în apropiere de Liege.

Trei soldaţi s-au paraşutat din elicopter în timpul demonstraţiei aeriene, dar pilotul şi copilotul nu erau echipaţi cu paraşute.

Potrivit primelor informaţii, copilotul i-a ajutat pe cei trei soldaţi să sară, dar apoi s-a întors şi a văzut gol scaunul pilotului, în vreme ce uşa sa era larg deschisă. Copilotul a apucat manetele şi a a reuşit să aterizeze în siguranţă elicopterul Agusta A-109.

Pilotul a căzut de la câteva sute de metri şi există puţine şanse de supravieţuire pentru acesta. Nu se cunoaşte toate circumstanţele în care a avut loc căderea în gol a pilotului belgian, însă presa locală scrie că aurorităţile consideră prioritară ipoteza unei sinucideri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.