01:54:41 20.04.2024
Stiri

Timofti se BUCURĂ pentru votul de ieri! Îndemnul șefului statului pentru partidele parlamentare

Politică 15.06.2015 17:42 Vizualizări1078 Autor: Ziarul National
Timofti se BUCURĂ pentru votul de ieri! Îndemnul șefului statului pentru partidele parlamentare


Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, salută votul cetățenilor acordat preponderent partidelor proeuropene la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

„Opțiunea electorală a cetățenilor confirmă încă o dată adeziunea majorității populației la cursul european de dezvoltare a țării. Această voință populară trebuie respectată și pusă în aplicare”, susține Timofti, citat de un comunicat de presă al Președinției.

Șeful statului a îndemnat partidele parlamentare proeuropene „să convină în scurt timp asupra creării unei majorități parlamentare capabile să voteze un nou Guvern în Republica Moldova, care ar continua implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și toate reformele instituționale și economice convenite cu partenerii externi și asumate la nivel politic de majoritatea partidelor”.

„Avem nevoie de această voință politică pentru a dezvolta proiectele sociale și de infrastructură aflate în diferite stadii de implementare. De asemenea, avem obligația să înlăturăm carențele din sistemul financiar-bancar, să intensificăm lupta cu corupția și să construim o justiție corectă și independentă. Aceste măsuri ne vor permite să atingem un grad superior de bunăstare economică și socială și să asigurăm drepturile omului în Republica Moldova”, susține Nicolae Timofti.

Menționăm că rezultatele scrutinului de ieri arată că PLDM s-a situat pe primul loc în 13 raioane, PD – în 11, iar PPEM – într-un raion.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md