/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Salvate pe ultima sută de metri. Soluții magice pentru grădinițele ce urmau să se închidă

missing
04 septembrie 2017, ora 17:39

Copii de la Grădinița 182 vor putea frecventa instituția. Asta după ce mămica unui copil care frecventează această instituție a acceptat să lucreze aici în calitate de bucătar, având și studii în acest sens.

„Respectiv au fost găsite încă alte două persoane de către acestă mămică, unde urmează pe parcursul următoarelor 7-8 zile să treacă controlul igienic,” a declarat Alexandru Fleaș, șef interimar al Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei.

Și la grădinița 54 s-a găsit o soluție. „Avem avem un bucătar care v-a fi transferat de la combinatul de alimentație sectorul Buiucani”, a mai adăugat Fleaș.

Nici grădinițele numărul 189 și 40 nu-și vor sista activitatea. Municipalitatea a anunțat că bucătarii și ajutorii de bucătari care au anunțat că se concediază s-au răzgândit. Temporar, în municipiul Chișinău, și-au suspendat activitatea 12 instituții preșcolare. Motivele sunt diverse – cele mai multe au recurs la această măsură din lipsă de bucătari, altele – din cauza concediilor ordinare planificate sau a reparațiilor care încă nu s-au încheiat. Este vorba de 8 instituții care sunt reparate cu sprijinul Guvernului României. Autoritățile dau asigurări că toate grădinițele își vor relua activitatea până la mijlocul lunii septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram