/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Economiei, dat în judecată. CPR vrea să ştie rolul lui Igor Dodon în procesul de privatizare a Hotelului „Codru”

04 septembrie 2017, ora 15:58

Chemarea în judecată vine ca rezultat al încercărilor eșuate de a afla rolul fostului ministru al Economiei, Igor Dodon, în privatizarea hotelului „Codru”. În acest scop CPR Moldova trimis mai multe solicitări de informații către Președinție, Ministerul Economiei și către Guvern, în care a cerut:

– să li se ofere informația referitor la indicațiile date de Igor Dodon, în calitate de Ministru al Economiei, subalternilor săi, inclusiv șefului Agenției Proprietății Publice, aflat în subordinea sa directă, instituție responsabilă de administrarea proprietății statului;
– să li se ofere informația privind instituțiile de drept sesizate și solicitările propriu-zise, unde au fost expuse suspiciunile concrete despre neregularitățile din procesul de privatizare a Hotelului „Codru”;
– să se dispună publicarea scrisorii semnate de către Ministrul Economiei și Primul ministru de atunci, către Președintele Voronin;
– să li se ofere o explicație a motivului din care scrisoarea sus-menționată a fost secretizată, ținând cont de legislația privind secretul de stat;
– să li se ofere informație despre răspunsul la scrisoarea adresată Președintelui Voronin. În cazul în care și această informație este secretizată, să se dispună desecretizarea acesteia.

CRP Moldova relatează că nici Presedinția Republicii Moldova, nici Guvernul și nici Ministerul Economiei nu au oferit claritate la nici una dintre solicitările de mai sus. „Considerăm că avem tot dreptul la această informație, drept, ce ne-a fost încălcat.
Am decis să dăm în judecată instituția direct implicată – Ministerul Economiei. O cerere de chemare în judecată a fost depusă în acest sens în instanță”, se menționează într-un comunicat al organizației.

Centrul pentru Politici și Reforme este o platformă independentă, care are drept scop îmbunătățirea politicilor publice în Republica Moldova și promovarea reformelor structurale conforme principiilor europene, în beneficiul societății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram