(FOTO) Protest anti-război la Donețk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 500 de oameni au ieşit pe străzile din Donețk, oraș controlat de separatiștii proruși, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de acțiunile militare din est.

Manifestanții s-au adunat luni dimineață în fața unei clădiri administrative din oraşul ucrainean Doneţk, după care au mers să protesteze în fața clădirii așa-zisului Guvern, relatează Novaya Gazeta.

Participanții la miting au cerut încetarea acțiunilor militare și au scandat lozinci de nemulțumire, printre care „Opriți războiul” și „Dați-ne o casă, pentru că ne-ați distrus-o pe cea în care locuiam”.

Sursa citată scrie că pentru a calma spiritele, un grup ce protestatari a fost invitat la o discuție cu așa-zisul președinte al autoproclamatei Republici populare Doneţk, separatistul prorus Aleksandr Zaharcenko. Oamenii au urcat într-o mașină, care însă a plecat într-o direcție necunoscută.

La scurt timp, Zaharcenko a venit în mulțime, în cârje, însoțit de câteva persoane înarmate, iar pentru a calma oamenii acesta a spus că războiul nu poate fi oprit, scrie sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...