09:53:26 19.04.2024
Stiri

Filat: „Chișinăul nu mai poate fi perceput ca PROPRIETATEA sau SRL-ul cuiva. Trebuie să constituim o MAJORITATE”

Politică 15.06.2015 15:46 Vizualizări3124 Autor: Ziarul National
Filat: „Chișinăul nu mai poate fi perceput ca PROPRIETATEA sau SRL-ul cuiva. Trebuie să constituim o MAJORITATE”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, este mulțumit de rezultatele obținute la alegerile locale generale de către formațiunea pe care o conduce, mai ales că acest „rezultat bun” a fost obținut în pofida faptului că, în ultima perioadă, R. Moldova a fost supusă unor presiuni propagandiste.

„Cel mai important este că partidele proeuropene au obținut victoria în aceste alegeri, iar partidele antinaționale care dezbină societatea și promovează războiul au pierdut”, a declarat Filat în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit liderului liberal-democrat, formațiunea pe care o conduce a câștigat alegerile locale la nivel de țară. „PLDM a luat un rezultat bun. În 13 raioane PLDM este pe primul loc, în 10 raioane - pe locul doi și în patru raioane – pe locul trei. Avem 258 de consilieri raionali, ceea ce reprezintă 22,57% din numărul total al acestora. Și la capitolul primari suntem primii. PLDM are din primul tur 181 de primari. De asemenea, alți 226 de candidați de-ai noștri vor lupta pentru funcția de primar în turul doi de scrutin. E un rezultat bun, dacă ținem cont de contextul în care au avut loc aceste alegeri”, a precizat Filat.

Sursa citată a punctat că e nevoie de constituit de urgență la nivel de consilii raionale a unor majorități proeuropene. „În turul doi avem alegeri în peste 400 de localități și în acest context fac un apel către liderii locali. E nevoie să fie o mobilizare exemplară pentru ca aceste localități să aibă la conducere reprezentanți ai partidelor proeuropene. Vă asigur că PLDM nu va face niciodată alianță cu Partidul Socialiștilor și cu „Partidul Nostru”. Sunt niște partide care nu reprezintă interesele cetățenilor R. Moldova”, a spus președintele PLDM.

Fostul premier s-a referit și la constituirea unei alianțe dintre partidele proeuropene în Parlamentul R. Moldova: „Discuţiile deja au început. Am discutat cu colegii din PD şi suntem în consultări permanente cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, dar şi partenerii externi. Sper că vom reuşi într-o perioadă scurtă de timp să convenim asupra creării acestei majorităţi parlamentare, pentru ca să oferim cât mai rapid un guvern ţării”.

În aceeași conferință de presă, Vlad Filat a vorbit și despre rezultatele obținute în Chișinău, dar și despre „lupta fratricidă” dintre partidele proeuropene în ultimii 8 ani.

„În Chișinău ne-am așteptat la un rezultat mai bun, dar eu privesc rezultatul în ansamblu. În ultimi 8 ani, în Chișinău unii au lovit pe cei care trebuiau să le fie parteneri. S-au folosit permanent atacuri la persoană, injurii…Cert este că municipiul Chișinău nu mai poate fi guvernat prin acțiuni egoiste și să fie perceput ca proprietatea cuiva. Să nu fie un fel de SRL pentru cineva și totul va fi altfel”, a conchis Vlad Filat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md