Răspunsul lui Trump la întrebarea dacă SUA vor ataca Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întrebat duminică de ziariști dacă Statele Unite ale Americii vor lansa un atac asupra Coreii de Nord, după ce Phenianul a declarat că a testat o bombă cu hidrogen, președintele american Donald Trump a răspuns: „Vom vedea”, relatează dpa.

Trump a răspuns întrebării unui reporter în timp ce ieșea dintr-o biserică din Washington. Președintele american urmează să aibă o reuniune cu echipa sa de securitate națională având ca temă situația din Coreea de Nord, amintește dpa.

Anterior, Trump a anunțat pe Twitter că Phenianul a efectuat un test nuclear de proporții și a scris că declarațiile și acțiunile Coreii de Nord continuă să fie foarte ostile și periculoase pentru Statele Unite.

În tweet-uri succesive, Trump a acuzat Coreea de Nord că este un stat infractor care a devenit o amenințare uriașă și un motiv de stânjeneală pentru China, „care încearcă să ajute, dar fără prea mare succes”.

Trump nu a uitat nici Coreea de Sud, despre care a spus că află și ea acum că discuțiile de detensionare cu Coreea de Nord nu vor funcționa și a încheiat cu cuvintele „ei (autoritățile de la Phenian) înțeleg un singur lucru!”, fără alte precizări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...