22:41:42 18.04.2024
Stiri

Papa Francisc vorbeşte despre femeile din viaţa sa şi mărturiseşte că a făcut terapie cu un psiholog: Sunt ca într-o cuşcă la Vatican

Monden 03.09.2017 18:03 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National


Papa Francisc vorbeşte despre femeile din viaţa sa şi mărturiseşte că a făcut terapie cu un psiholog: Sunt ca într-o cuşcă la Vatican Sursa: ziare.com

Papa Francisc a făcut şedinţe săptămânale de psihanaliză timp de şase luni, la vârsta de 42 de ani, pe când era lider al ordinului iezuit în Argentina, aflată la acea vreme sub dictatură militară.

Dezvăluirile au fost făcute într-o carte bazată pe 12 interviuri acordate de Suveranul Pontif sociologului francez Dominique Wolton, care va fi publicată săptămâna viitoare, scrie The Guardian.

„Timp de şase luni am mers la ea acasă o dată pe săptămână pentru a clarifica mai multe lucruri. Era doctor şi psihanalist. Era mereu acolo. Apoi, într-o zi, înainte de a muri, m-a chemat - pentru un dialog spiritual. Era un om bun”, spune papa în cartea „Papa Francisc: Politică şi societate”, susţinând că acum se simte liber.

„Desigur, sunt ca într-o cuşcă la Vatican, dar nu spiritual. Nimic nu mă sperie”, a mai spus papa Francisc.

Tradiţia iezuită preţuieşte psihanaliza, mulţi considerând conştiinţa de sine şi introspecţia ca fiind complementare spiritualităţii.

Aceste amănunte din viaţa papei au ieşit la iveală în contextul unei discuţii despre rolul şi influenţa femeilor „curajoase” din viaţa sa, printre care au fost menţionate mama lui, cele două bunici ale sale şi Esther Ballestrino de Careaga, fondatoarea comunistă a mişcării Mamele din Plaza de Mayo, ucisă în timpul dictaturii.

Papa mai vorbeşte în carte despre prietenele sale din copilărie şi din adolescenţă, afirmând că relaţiile sale cu femeile i-au îmbogăţit viaţa.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că le-am cunoscut pe aceste femei adevărate. Femeile văd lucrurile diferit faţă de bărbaţi şi este important să ascultăm ambele părţi”, mai spune papa Francisc.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md