Top-ul candidaților independenți: Strășeni, Cahul, Ialoveni, Taraclia și Găgăuzia

După alegerile locale care au avut loc ieri, 14 iunie, un șir de candidați independenți au reușit să câștige primăriile unor centre raionale sau să treacă în turul II, care va avea loc pe 28 iunie.

Astfel, Valentina Casian a reușit să rămână în fruntea primăriei Strășeni, luând 73,66% din voturi chiar din primul tur. În 2011, Valentina Casian a fost aleasă din partea Partidului Liberal, dar, de această dată, a candidat independent.

independent straseni

La Cahul, independentul Nicolae Dandiș a luat 29,59% și va lupta în turul II cu actualul primar, Petru Burlacu, candidat din partea PCRM, care a luat doar 19,98%.

independent cahul

La Ialoveni, Sergiu Armașu va lupta în turul II cu actual primar, Gheorghe Caracuian, candidat PDM. Sergiu Armașu a luat 38,94% și este vicecomisarul raionului Ialoveni. Anterior, a fost șef al Direcției Poliției Rutiere a MAI, fiind cercetat într-un dosar penal pentru intimidarea subordonaților. A fost demis de ministrul Dorin Recean în 2012.

ialoveni independent

Fostul membru PCRM, actualul primar din Taraclia, Serghei Filipov, a candidat independent și a reușit să re-câștige primăria din primul tur cu 70,62%.

taraclia independent

La Comrat și Ceadîr-Lunga, au trecut în turul II câte un candidat ”independent”. Fostul deputat democrat Nicolai Dudoglo, deși se bucură de sprijinul PDM, oficial luptă independent pentru a-și păstra fotoliul de primar al Comratului și a luat 38,04% în primul tur.

comrat independent

La Ceadîr-Lunga, Anatoli Topal a luat 31,57% și este și el oficial independent, deși a fost candidat la parlamentare pe lista liberal-democraților și are sprijinul PLDM-ului și la locale.

ceadir-lunga independent

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.