"A fost foarte bună, foarte profesionistă. M-a ajutat mult într-un moment al vieţii mele când avem nevoie să-mi clarific unele lucruri", a afirmat Francisc într-o carte franceză care va fi publicată la 6 septembrie.

"Apoi într-o bună zi, când a fost aproape de moarte, mi-a telefonat. Nu pentru a primi euharistia, pentru că era evreică, ci pentru un dialog spiritual", a adăugat Suveranul Pontif.

Extrase din cartea "Papa Francisc: Politică şi societate. Conversaţii cu Dominique Wolton", au apărut recent în media franceze, inclusiv în ziarul catolic La Croix.

Scrisă de binecunoscutul sociolog Dominique Wolton, cartea se bazează pe 12 interviuri realizate într-o perioadă de 12 luni începând din februarie 2016.

Francisc i-a spus lui Wolton că a făcut terapie timp de şase luni când avea 42 de ani. La momentul respectiv, în 1978-79, ţara sa natală, Argentina, se afla sub dictatură militară şi el tocmai îşi încheia mandatul ca lider local al iezuiţilor.

Perioada a fost una foarte dificilă pentru papa Francisc, care a trebuit să-şi desfăşoare activitatea în cadrul unei dictaturi brutale. Unii l-au acuzat că a colaborat cu regimul, dar cei mai mulţi au respins astfel de alegaţii ca nefondate, notează DPA.

Site-ul Vatican Insider a scris că în timpul papei Ioan al XXIII-lea, care a condus biserica catolică între 1958 şi 1963, Vaticanul le-a interzis preoţilor să meargă la psihanalişti. Poziţia a fost relaxată în timpul următorului papă Paul al VI-lea.