Actualitate

Terorismul moral

Dar e greșit să credem, că noi nu suntem bântuiți de terorism, un alt fel de terorism, dar la fel de periculos. E vorba de terorismul moral, adus de pe la ruși de către președintele nostru prorus (căruia nu-i dau numele). De fiecare dată cum își înfige nasul în microfon, cu fața crispată și transpirată, incită la confruntări, ostilități. El, căruia nu vreau să-i dau numele, invită în UTA Găgăuzia artiști și prezentatori ruși, care cântă în limba rusă, provocând sentimente revanșarde, de biruință asupra poporului băștinaș, cuvinte dure, aspre, răzbunătoare: „Fiți atenți! Armata rusă e pe aproape, prin Ucraina!” Când Europa e în doliu, atacată fiind de teroriști, înarmați cu „cuțite” și „camioane în viteză”, președintele (căruia nu-i dau numele), sărbătorește, cu fast, pe banii noștri, ziua de 24 august.

Chiar nici comuniștii nu-și permiteau asta! Iarăși artiști, ruși, cu aceleași mesaje de „învingători”, de „ucigași” ai străbunilor noștri”, de dorința de a redeschide gulagurile, de a ne duce în robie (la muncă pe plantațiile și la construcțiile lor), de a ne face frați cu diavolul roșu. Aceștia, dacă ne uităm mai atent, sunt teroriști morali, cu țintă lungă.

Azi cântă în PMAN „Katiușa” și „Smugleanka”, iar mâine vor veni cu tancuri și rachete să ne umilească și spiritual, dar și fizic. Să ne pună în genunchi, împreună cu președintele (căruia nu-i dau numele), terorist de suflete. Moldova președintelui (căruia nu-i dau numele) e în „praznice”: ba un botez fastuos la Condrița, ba ziua lui Vladimir (mitropolitul unei părți a R. Moldova), ba la Comrat de ziua unei „țări” rusești, ba la Chișinău (la 24 august). Europa își deplânge morții, iar țara președintelui (căruia nu-i dau numele) benchetuiește, e în veșnică sărbătoare. Alături de președintele terorist sărbătorim cu toții, căci acceptăm. Nu se revoltă măcar cei care muncesc în Europa, care-și fac studiile în Europa, călătoresc în Europa, care se folosesc de Europa ca să trăiască mai bine, dar îl acceptă pe acest terorist moral, aplaudând la concertele rușilor.

Artiștii ruși sunt în R. Moldova ca la ei acasă: ba cântă la Bălți, ba la Orhei, ba la Comrat, ba la Chișinău. Sunt invitați de Șor, Usatâi, Vlah, Dodon etc., care nu recunosc Limba Română, ca limbă oficială și-și trăiesc viața „în l.rusă”, în spirit putinist, dar noi îi acceptăm, mergem la concertele lor și-i aplaudăm. Nu ne-am debarasat de sindromul Stokholm, când victima acceptă călăul și-i „pupă” mâna. Dar, cred, terorismul moral e la fel de periculos, căci sufletul, uneori, se tratează mai greu ca trupul. Președintele (căruia nu-i dau numele) știe ce face, căci are instructori calificați la Moscova.

De acolo vine terorismul moral și, dacă n-o să-i dăm o ripostă, va ocupa sufletele noastre și vom uita cine suntem, de unde venim și unde vrem să ajungem. Suntem rătăciți în timp și în spațiu, dar și în viața noastră: încă nu ne-am determinat ce dorim și președintele (căruia nu-i dau numele) profită de rătăcirea noastră, de incertitudinea care ne-a cuprins.

P.S. Dacă aș fi un procuror cinstit l-aș aresta pe președintele (căruia nu-i dau numele) și l-aș aduce pe banca acuzaților cu un sac negru pe cap (ca să nu ne vadă) și i-aș demonstra că terorismul moral e o boală, iar el e bolnavul, care, regretabil, ne contaminează și pe noi.

Alexandra Tănase

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *