Armata rusă s-a înnoit cu trei bombardiere strategice modernizate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În contextul în care o lume aşteaptă cu îngrijorare amplele exerciţii militare programate de Rusia în a doua decadă a lunii septembrie, grupul aerospaţial Tupolev a anunţat că, în august, a livrat aviaţiei militare trei bombardiere strategice modernizate.

Este vorba despre două avioane de luptă Tu-95MS şi un aparat Tu-160, toate modernizate. Comunicatul postat pe site-ul oficial al constructorului Tupolev nu precizează în ce a constat respectiva modernizare, mulţumindu-se să menţioneze că, în iunie, a fost livrat un Tu-22M3, la rândul lui supus unor astfel de lucrări.

Conceput pe baza bombardierului strategic Tu-95, care a echipat armata sovietică începând din anul 1957, Tu-95MS este un purtător de rachete cu raza lungă de acţiune.

Producţia în serie a fost lansată în 1981. Astăzi, posibilităţile de modernizare a acestui aparat sunt numeroase. Printre altele, ele permit ca aparatul să fie echipat cu rachete şi arme de ultimă generaţie.

În ceea ce priveşte Tu-160, el se află în serviciul armatei sovietice şi ruse începând din 1987. Acest aparat supersonic cu aripi cu geometrie variabilă este cel mai mare şi mai puternic din întreaga istorie a aviaţiei militare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...