Actualitate

Vladimir Putin le-a dezvăluit tinerilor ruşi cine va domina lumea în viitor

La reînceprea şcolii, pe 1 septembrie, elevii ruşi din diferite părţi ale ţării au putut comunica cu preşedintele rus printr-o conferinţă video şi au putut să-şi împărtăşească gândurile cu privire la orientările profesionale cele mai promiţătoare din Rusia.

Liderul de la Kremlin le-a spus tinerilor invăţăcei că viitorul lumii este în primul rând legat de dezvoltarea inteligenţei artificiale. „Inteligenţa artificială reprezintă viitorul nu numai al Rusiei, ci al întregii omeniri. În acest domeniu, există oportunităţi colosale şi ameninţări care sunt dificil de prevenit astăzi. Oricine va deveni lider în acest domeniu va fi stăpânul lumii.

Şi nu este de dorit ca această putere să fie concentrată în mâinile unei singure persoane. Deci, dacă suntem lideri în acest domeniu, vom împărţi aceste tehnologii cu lumea, aşa cum împărtăşim astăzi tehnologii atomice, tehnologii nucleare“, a spus Vladimir Putin. Şeful statului rus le-a spus tinerilor că este este necesar ca Rusia să lucreze la acest domeniu pentru a a fi în fruntea plutunului statelor care dezvoltă inteligenţă artificială.

Vladimir Putin le-a mai spus că elevilor că sfera ştiinţelor cognitive reprezintă, de asemenea, un domeniu promiţător.

„Acestea sunt o combinaţie de abilităţi diferite. Acestea sunt capacităţi ale creierului, capacităţi de a folosi mişcările oculare pentru a controla diferite sisteme, posibilitatea de a analiza modul în care o persoană ar trebui să se comporte într-o situaţie extremă, inclusiv în spaţiu. Ele sunt, în general, nelimitate, nu există orizont “, a declarat preşedintele.

adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *