Actualitate

Vrei să faci bani fară să mergi la muncă zi de zi? Iată câteva idei de joburi pe care le poţi face fără să cobori din pat

Dacă toate acestea sună atrăgător (și dacă ai autodisciplină pentru a rămane concentrat și productiv în timp ce lucrezi de la domiciliu), îți oferim în cele ce urmează câteva idei de astfel de joburi, potrivit infomunca.ro.

Multe dintre acestea necesită doar o bună conexiune la internet, un calculator și ceva experientă cu muncă în online.

1. Blogger

Dacă ai deja un blog sau ai de gând să îți creezi unul, trebuie să știi că în funcție de numărul de vizitatori sau colaborări poți face bani frumoși. Dacă ai abilităti de comunicare scrisă, un blog te va ajută în sensul acesta. Prin postări, articole, recenzii, recomandări, idei, site-ul tău poate atrage un număr mare de vizitatori, scrie sursă citată.

În plus, poți primi numeroase oferte din partea unor companii, magazine, care sunt dispuse să îți ofere produse pentru testare și/sau reclamă, cărora să le realizezi un articol și să îl publici pe site-ul tău, în speranța atragerii cât mai multor cumpărători.

Poți primi, de asemenea, bani pentru postarea unor reclame sau linkuri cu direcționare către site-urile partenere, pe blogul tău.

Pentru un blog de succes trebuie să îți atragi cititorii prin subiecte de interes pentru categoria de persoane căreia te adresezi, devenindu-ți astfel cititori fideli. Poate dură câteva luni până la un an până ce vei primi colaborări și blog-ul tău va deveni popular.

Câștigurile diferă în funcție de numărul de vizualizări, vizitatori, colaborări, etc. Pentru 1000 de vizualizări se primește, în medie, între 10 și 50 de dolari.

2. Artist vocal

Știi să cânți? Iată că poți fi plătit pentru asta. Cele mai multe astfel de joburi sunt solicitate de către companiile care vor să realizeze o reclamă, la ghiduri, sau la filmulețele "cum să…".

Avantajul este că îți poți înregistra vocea de acasă și poți trimite înregistrarea în format electronic. Pentru o oră de înregistrare poți primi până la 70 de euro.

3. Pay per click

Există foarte multe site-uri care oferă bani pentru fiecare click; cel mai adesea click-urile înseamnă trafic către un anumit site.

Există și companii românești care utilizează email marketing-ul și răsplătește utilizatorii pentru citirea email-urilor zilnice.

Cu un astfel de job poți câștiga până la 25 de euro pe oră, însă depinde de site.

4. Redactare articole

Există foarte multe site-uri care doresc să-și promoveze serviciile sau produsele cu informații actualizate. Multe dintre acestea au chiar o secțiune unde sunt publicate articole cu conținut optimizat referitoare la serviciile prestate sau produsele comercializate.

Pentru a fi editor de conținut trebuie să ai abilități de exprimare în scris, talent și cunoștințe în domeniul firmei pentru care redactezi articolele.

În medie pentru un articol de 400 de cuvinte poți primi între 20 și 50 lei, dar având în vedere necesitatea multor companii de promovare prin articole și în funcție de frecvență de redactare, poți câștiga 500-1000 de lei/luna lejer.

5. Traducător

Dacă stăpânești foarte bine cel puțin o limbă străină, jobul de traducător îți poate aduce banii frumoși.

Traducerile de orice fel și în orice domeniu au ajuns să fie tot mai căutate și mai bine plătite. Cele mai frecvențe cereri sunt de traduceri din franceză, chineză și spaniolă, însă cu cât este mai rară limbă străină pe care o cunoști, cu atât este mai bine plătită traducerea.

Că traducător liber poți câștiga și 50 de euro/oră, însă plată poate varia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *