Recomandări #diez. Evenimente pentru o sâmbătă activă de septembrie

almost_autumn_in_the_city_by_rona_keller-d9au4hz
Foto: Rona-Keller

După o zi dificilă de vineri a venit și mult așteptatul weekend, iar pentru a evita starea de moleșeală provocată de sosirea anotimpului toamna, echipa #diez vă propune o serie de evenimente la care puteți participa într-o zi frumoasă de sâmbătă.

Festivalul Medieval 2017 Vatra

Fotografia postată de VATRA.

Festivalul Medieval ed. III – eveniment grandios ce reflectă istoria secolului XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă. Vizitatorii vor putea admira parada cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în taraberele medievale. Festivalul va avea loc 3 zile, iar pentru detalii adiționale vizitați pagina de facebook a evenimentului.

Competiția de roboți Dash and Dot!

Fotografia postată de ImpacT Academies&Camps.

Dash și Dot sunt roboți care pot să acționeze și să gândească! Ei învață copiii să programeze în timp ce aceștia se joacă. Folosind aplicațiile speciale și un device compatibil, copiii învață să scrie cod în timp ce îi fac pe Dash and Dot să cânte, să danseze, să navigheze în cameră și să reacționeze la mediul înconjurător. Evenimentul începe la ora 11:00, la 404Moldova, detalii găsiți aici.

Prelegere filosofică: Despre Eroism, după Bhagavad-Gita

Fotografia postată de Noua Acropola Chisinau.

Asociația Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu, invită la prelegerea filosofică: despre eroism după Bhagavad-Gita. Evenimentul va avea loc duminică, 27 august 2017, ora 15:00-17:00, la Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu, Sala de lectură germană, etajul II, detalii vedeți aici.

Film și discuții cu vloggerul Ion Andronache

Fotografia postată de Ortodoxia - "pentru că așa trebuie".

După 100 de zile de activitate a vloggului, Ion își dorește să discute cu cei care apreciază și urmăresc acest vlog. Până acest moment s-au înscris peste 10000 de urmăritori (followeri). Ion ar dori să avem o discuție liberă și sinceră despre experiența pe care o avem în comunitățile (parohiile) din care facem parte sau cauzele neafilierii la vreo comunitate. Vlogger-ul ne invită să vizionăm împreună filmul finlandez „Scrisorile către părintele Iacob” sâmbătă, 2 septembrie 2017, la cinematograful în aer liber al sectorului Buiucani. Informații suplimentare găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

Chipurile chipuri (expoziție comună de portrete)

Fotografia postată de Maks Graur.

Sunteți invitați, în data de 2-3 septembrie, la Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale), începând cu ora 11:00, să admirați zeci de chipuri (și ele chipurile să vă admire pe voi) la o expoziție comună de artă în care participă peste zece artiști locali. Vă așteaptă o atmosferă prietenoasă și o variație bogată de stiluri, tehnici și ochi. Pentru mai multe informații dați click aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente