PSG, sub investigația UEFA după ce a cheltuit sume colosale pe transferuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Paris Saint-Germain ar putea fi sancționată în cele din urmă pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar, după transferurile făcute în această vară. După închiderea ferestrei de mercato din Ligue 1, UEFA a confirmat oficial că a deschis o investigație formală asupra clubului din capitala Franței.

”Camera Investigatorie a Corpului de Control Financiar asupra Cluburilor de la UEFA a deschis o investigație formală asupra clubului Paris Saint-Germain, care face parte din monitorizarea cluburilor aflate sub regulile Fair Play-ului Financiar”, a anunțat forul european pe site-ul oficial.

”Investigația se va concentra asupra respectării de către club a cerințelor impuse, în special în lumina activității recente de pe piața transferurilor.

În lunile următoare, Camera Investigatorie se va întâlni în mod constant pentru a evalua în mod constant toată documentația aferentă acestui caz.

UEFA consideră Fair Play-ul Financiar care fiind crucial în guvernarea mecanismului care asigură sustenabilitatea financiară a fotbalului european la nivel de club.

UEFA nu va face comentarii ulterioare referitoare la această investigație pe parcursul desfășurării ei”, au mai anunțat cei din cadrul forului de la Nyon condus de slovenul Aleksandar Ceferin.

PSG i-a transferat în această vară pe Neymar (222 de milioane de euro de la Barcelona), Kylian Mbappe (împrumutat de la Monaco, dar cu opțiune obligatorie de transfer definitiv în valoare de 180 de milioane de euro), Yuri Berchiche (16 milioane de euro de la Real Sociedad) și Dani Alves (liber de contract).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...