02:27:50 20.04.2024
Stiri

VIDEO +18 // Imagini de la REȚINEREA lui Andrei Brăguță, tânărul care a murit în condiții suspecte în penitenciar. A înjurat și a LOVIT un polițist. Reacția avocatului

Social 01.09.2017 18:55 Vizualizări4800 Autor: Ziarul National
VIDEO +18 // Imagini de la REȚINEREA lui Andrei Brăguță, tânărul care a murit în condiții suspecte în penitenciar. A înjurat și a LOVIT un polițist. Reacția avocatului captură video


După ce Inspectoratul General al Poliției a transmis că Andrei Brăguță, tânărul de 32 de ani care a decedat pe 26 august curent în penitenciar, a avut un comportament agresiv în momentul reținerii, dar și ulterior, portalul deschide.md a publicat astăzi imagini video cu Brăguță, făcând referire la „surse” din poliție.

Din imaginile video se vede că Brăguță a înjurat polițiștii și chiar pe tatăl său care încerca să-l liniștească, iar la un moment dat a lovit un om al legii.

Filmulețul video începe cu urmărirea mașinii în care circula bărbatul. Acesta nu s-a conformat solicitării polițiștilor să oprească mașina, iar ultimii au fost nevoiți să-l scoată forțat din mașină.

Ulterior, Brăguță apare la Inspectorat, acolo unde a avut un comportament violent și inadecvat. Totul a culminat cu o lovitura aplicată unui polițist. Astfel, polițistul agresat, dar și colegul său au fost nevoiți să-l pună la pământ pe bătăuș.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunța ieri că Andrei Brăguță ar fi fost maltratat de alți deținuți în izolator, pentru că ar fi avut „un comportament agresiv, cu conotații sexuale”, după ce viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, a declarat tânărul a ajuns în penitenciar cu vânătăi pe corp.

Rudele bărbatului acuză că acesta a fost bătut la închisoare, iar Ministerul Justiției și Departamentul Instituțiilor Penitenciare au declanșat o anchetă de serviciu pe marginea decesului lui Andrei, iar pe perioada cercetării cazului au fost suspendați din funcție șeful adjunct al Serviciului medical și doi ofițeri de serviciu de la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, dar și șeful adjunct al Penitenciarului nr. 16 de la Pruncul și medicul psihiatru.

Totodată, au fost suspendați din funcție și unii angajați ai Inspectoratului General de Poliție.

Avocatul familiei tânărului decedat, Vadim Vieru de la „Promo-Lex”, susține că imaginile video publicate în presă „dovedesc încă o dată că persoana avea dizabilitate mintală și că starea sa se agrava considerabil”, iar „polițiștii nu au putut depista acest lucru”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md